Nigeria Immigration Recruitment Past Questions & Answers 2017 Here

loading...

Nigeria Immigration Recruitment Past Questions & Answers 2017 Here

Following commencement of the Nigeria Immigration Service (Nis) recruitment for 2017, we are happy to introduce to you the products taste test questions and answers for the test.

The Nigeria Immigration Service aptitude test shall be computer based test for shortlisted candidates. Appropriate time and date shall be communicated to such persons in due time.

Here is a sample 40 Questions on Current Affairs for NIS Recruitment:

1: The NIS was brought out of the Nigerian Police Force (NPF) in
(a) 1946
(b) 1956
(c) 1958
(c) 1964
Answer: C.

2: How many comptrollers general has the NIS gotten since the inception till date?
(a) 10
(b) 12
(c) 8
(d) 16
Answer: D.

3: The present comptroller general of NIS is
(a) Muhammed Babandede
(b) Rose Chinyere Uzoma
(c) Martin Kure Abeshi
(d) David Parradang
Answer: A.

4: Which of following is the core duty of the Nigeria Immigration?
(a) Persecuting offenders
(b) Enforcing of Laws
(c) Issuance of all Nigerian travel document
(d) Deporting of foreigners
Answer: C.

5: The NIS was formally established by the act of parliament in
(a) 1963
(b) 1957
(c) 1964
(d) 1976
Answer: A.

6: The first African country to introduce E-passport was
(a) South-Africa
(b) Ghana
(c) Liberia
(d) Nigeria
Answer: D.

7: The first Secretary General of Common wealth was
Options:
(a) George Washington
(b) Tulma Goldie
(c) Arnold Smith
(d) Joseph Garba
Answer: C.

8: Lagos became a crown colony in
(a) 1862
(b) 1861
(c) 1841
(d) 1886
Answer: A.

9: The first world war happened between

(A) 1911-1914

(B) 1914-1916

(C) 1916-1918

(D) 1914-1918

Answer: D.

10: In the western and eastern Nigerian flows

(A) 1959

(B) 1960

(C) 1957

(D) 1956

Answer: C.

11: The first president of Nigeria

(A) Yakubu Gowon

(B) Ironsi

(C) Tafawa Balewa

(D) Nnamdi Azikiwe

Answer: C.

12: The first permanent president of Nigeria

(A) Prem Abacha

(B) Ibrahim Babangida

(C) Ironsi

(D) Yakubu Gowon

Answer: B.

13: Nigeria, Republic

(1963)

(B) 1960

(C) 1976

(D) 1961

Answer: A.

14: The North and South protectorate Amalgamated

(A) 1914

(B) 1919

(C) 1921

(D) 1900

Answer: A.

15: The first Executive President

(A) Nnamdi Azikiwe

(B) Olusegun Obansanjo

(C) Sheu Shagari

(D) Goodluck Jonathan

Answer: C.

Continue reading….

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *